Vrijdag 12 juni 2015 Opening Gemaakt in Gelderland bij de DRU

Van 12 juni t/m 20 september 2015 staat de Gelderse maakindustrie in al zijn facetten in de schijnwerpers. Dan vindt het erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland plaats, met een publieksgericht programma vol boeiende activiteiten.

Opening
Op vrijdag 12 juni opent Commissaris van de Koning Clemens Cornielje het festival op het DRU industriepark, de voormalige ijzergieterij in Ulft.Etsen
Hierbij worden de etsen tentoongesteld, die de leerlingen van de Openbare Dalton Basisschool Dorpsschool Vorden en de leerlingen van Basisschool de Kraanvogel Kranenburg bij Smederij Oldenhave in Vorden gemaakt hebben o.l.v. kunstenares Laura Casas ValleIn Vorden zullen deze etsen te bewonderen zijn op zaterdag 13 juni en zondag 14 juni bij galerie en beeldentuin A-Quadraat aan de Mosselseweg 12 te Vorden en op zaterdag 12 september bij Smederij Oldenhave tijdens Open Monumentendag.

Het festival
Het festival bestaat onder meer uit tentoonstellingen, open dagen, muziek, film, theater, wandel- en fietsroutes, lezingen en debatten. Het programma is gericht op een breed publiek: ouders en kinderen, toeristen uit binnen- en buitenland, maar ook (oud)werknemers van Gelderse bedrijven.

Comments are closed.